senaste nytt Florida

Nyhetssida på PÅ FACEBOOK

Nov 13, 2020

Vill du veta senaste nytt vad som händer i Cape Coral och i resten av Florida?

Missa inte att följa MyFlorida.se nya FaceBook sida:

Cape Coral Senaste Nytt

Roligt om ni även gilla MyFlorida.se samt CapeCoralSusan.com  som nu finns på FaceBook.

Flygbolagen gör storsatsning inför helgerna och räddar turistnäringen

10 nov, 2020

United Airlines kommer från och med Thanksgiving att öka inkommande flyg till Florida från delar av nordöstra och mellanvästern som en del av flygbolagets försök att lägga till fler alternativ för att besöka The Sunshine State. Flygbolaget säger att ökningen av non-stop flygningar är baserad på att Florida ligger i topp som resmål när man söker varmt väder för bad- och solsemester.

Southwest Florida International Airport (RSW), Fort Myers är bland flygplatser som kommer att se en ökning av ca 28 flyg / dag  flyg från de två regionerna. Det gäller då främst Boston, Cleveland och New York. Från den 17 dec. kommer de även att lägga till  direktflyg från Colombus, Indianapolis, Milwaukee och Pittsburg.

President valet 2020

3 nov, 2020

Att det är val i USA idag den 3 nov, 2020 är det nog ingen som missat. Efter att själv ha varit närvarande vid ett par tidigare val i USA så går detta valet inte att likna med något annat.

En del grupper i USA har anammat att om resultatet inte blir det man hoppas på ska man ta makten med våld. Det har gjort att många större städer som tex. Washington och även Miami har satt upp orkanskydd på sina affärsfönster då man är rädd för kravaller som kommer att urarta. Även runt Vita Huset har man satt upp ”non climbing” kravall staket.

Val i USA som tidigar har varit en folkfest där man bjudit in varandra på gatan oavsett parti för att umgås och se resultatet tillsammans, oavsett Covid-19 så är inte fallet i detta valet. Det är en nervös stämning, och alla väntar med spänning på nattens resultat när valsatationerna stängs kl. 19 amerikansk tid.

Vi får hoppas att när parti flaggor, dekaler och skyltar tagits ner att USA kan hitta tillbaka till ett nytt normalt och satsa på att försöka stävja den gemensamma fienden Covid-19 för att kunna öppna upp gränserna. Med hopp om ett nytt bra 2021😊

Orkanen Eta i Karibiska Havet

3 nov, 2020

Man håller inte bara ögonen på de hårda vindarna som blåser vad det gäller Valet 2020 har vi även en kategori 4 orkan i Karibiska havet som precis har slagit till mot Nicaragua. Orkanen Eta som den heter drog in över Nicaragua imorse (tisdag) amerikansk tid.

Orkanen förväntas göra en högersväng ut i Karibiska havet igen vid Belize och fortsätta norrut i Karibiska havet mot Mexikanska Golfen. Vattnet i Mexikanska Golfen är tyvärr fortfarande väldigt varmt +27C.
https://www.ncei.noaa.gov/access/data/coastal-water-temperature-guide//egof_tmap.html

Spagetti modellerna som gjorts visar att det finns många varianter vart orkanen Eta kan ta vägen efter söndagen denna veckan, vi hoppas att vi kan komma undan även denna gången.

Senaste Prognosen Gällande Fastighetspriser i Florida Sept, 2020

27 okt, 2020

Några positiva nyheter om fastighetsmarknaden i Florida gällande enfamiljshus från september, 2020 jämfört med september 2019:

  • Försäljningarna har ökat med 22%
  • Försäljningspriset har ökat med 13,52%
  • Genomsnittspriset har stigit med 13,% från $340,000 – $418 000
    en ökning med $3,000 sedan augusti, 2020
  • Fastigheter under kontrakt har ökat med 31.4%
  • Räntan har sjunkit till 2,94% – från 3,62%, vilket också påverkar det stora inflyttningen till Florida.

Till exempel i Yacht Club-området finns det idag inte ett hus till salu som har 3 sovrum, pool, vid kanalen i prisgruppen $ 300 000 – $ 400 000 oavsett tillstånd. Längs Cape Corals östkust Palaco Grande Pkwy, Savona Pkwy och Cornawallis Pkwy gäller samma sak, inget till salu. Mycket ovanligt scenario.

Här är anledningen – klicka på videon.

Cape Coral Downtown Project

19 okt, 2020

City of Cape Coral har under en längre tid planerat ett stort nytt projekt i Cape Corals centrala delar längs Cape Coral Parkway.
Landområdet som skall användas till detta projekt ligger redan färdigt och inväntar att man ska sätta spaden i jorden.

Man planerar att bygga 2 st 14 vånings hus med 152 st condos/bostadsrätter med tillgång till pool och tennisbana mitt i stan. För att det inte ska bli brist på p-platser blir de 6  första våningarna parkeringsgarage med ca 1000 nya p-platser.

Mot Cape Coral Parkway kommer det att byggas ett 7 våningshus med angränsande mindre byggnader med restauranger och shopping. Det planeras även en arkad mellan husen och ett Village Square med fontän mm. Alla byggnader i medelhavsstil som kommer att höja Cape Coral anseende utåt och äntligen ge Cape Coral ett mer specifikt  centrum.

Exakt när projektet skall starta finns det ännu ingen information om, men allt ligger färdigt. Bygget planeras ge över 800 nya jobb.