CAPE CORAL PÅ FLORIDAS VÄSTKUST

Cape Coral  – Ditt paradis vid Mexikanska Golfen 

Tusentals svenskar har upptäckt det indianer och spanska erövrare gjorde för hundratals år sedan: Att Cape Coral på Floridas västkust vid Mexikanska Golfen är en del av paradiset på jorden!

Många svenskar pendlar till Cape Coral, där avsevärt lägre priser än i Spanien gör det möjligt att förverkliga sin dröm och äga ett andra hem i solen. Den internationella Flygplatsen i Fort Myers (RSW) ligger bara en halvtimme från Cape Coral.

Cape Coral har cirka 335 soldagar per år. De andra dagarna har växlande molnighet, blomstrande grönt hela året.

Temperaturen i Cape Coral / Fort Myers är subtropisk

Våren (febr-maj) soligt med enstaka skurar. Temperaturen varierar mellan 20-30 C grader. Sommaren (maj-september), soligt med någon kvällsskur. 25-35 C grader. Hösten (okt-nov), soligt, 20-30 C grader. Vintern (dec-jan) soligt, dagstemp. 20-25 C grader, lite svalare på natten. Några dagar med lite kallare väder och moln.

Cape Coral är en ytterst levande och vänlig hemstad för amerikaner och gäster från Europa.

Med över 600 km kanaler är staden ett levande båtlandskap med bilen på ena sidan huset och båten på den andra och med bara minuter ut på Mexikanska Golfen.

Cape Coral har vuxit till den största staden i sydvästra Florida med över 100 000 invånare.

All service är väl utbyggd och man saknar inget. Cape Coral har flera år i rad rankats som en av USA:s städer med högst säkerhet och minst kriminalitet. Cape Coral är en villastad som kantas av palmer och kanaler.

Oavsett om man vill ha en fartfylld och upplevelserik semester eller bara slappa på de milsvida stränderna och plocka snäckor på Sanibel så är Cape Coral rätt plats. Hela kustkommunen är fri från fabriker och industrier.

Sanibel toppar före Karibien och Bali

Branschen bävar när USA´s mest uppmärlksammade reseskribent, Arthur Frommer, presenterar sin lista över de tio platser i världen han helst vill besöka.

Sanibel Island toppar listan 2012 med motiveringen:

En idyllisk dröm av vit sand och stränder, förstklassiga restauranger och populär shopping. Darlings Wildlife Refuge som besöks av alla kända fågelarter, dyker efter fisk och torkar vingarna i kvällssolen är en syn som bara finns på Sanibel.

Sanibel är fortfarande okänt för många, men idyllen är på väg att bli en destination för romantik och bröllop.  Frommer som är ett respekterat namn i flera världsdelar har presenterat sina topplistor sedan 60-talet.