TRE ÖAR – CABBAGE KEY, GASPARILLA OCH PINE ISLAND

Ditt paradis!

Cabbage Key

Cabbage Key är en av barriäröarna mot väster, mot Mexikanska Golfen.

Ön var länge ett tillhåll för sjörövare som plundrade segelfartygen som passerade till New Orleans.

Efter sjörövarna blev ön hemvist för flera indianstammar, och man kan fortfarande se lämningar efter dem. Det är stora högar av snäckor som indianerna slängde i högar efter att de ätit upp innehållet.

I dag är Cabbage Key en oas längs kusten som man når med båt. Båtturer går från Pine Island dagligen.

Öns restaurang fick namnet ”Dollarbaren” sedan en gäst för många år sedan fäste en dollarsedel på väggen som bevis på sin uppskattning.  Nu är tak och väggar klädda med sedlar och vid senaste räkningen kom man till 30 000 dollar.

Dollarbaren serverar nylagad lunch både inne och ute med ”todays catch” på menyn. Men hamburgarna är också jättegoda.

Efter lunchen kan man ta en promenad runt ön på en stig med skyltar som berättar om djur och naturlivet. Klättra upp i utsiktstornet, utsikten är hänförande. Promenaden tar femton minuter. Man kan även träffa på en av öns bofasta skölpadda ”Skalman”.

Restaurangen hyr också ut övernattningsstugor för den som vill uppleva livet på en ö utan trafik, TV och internet.

Gasparilla Island – Boca Grande

Gasparilla Island är känt för sitt sekelskifteshotell som brukar besökas av USA:s president. Men också för sin äkta gammaldags prägel som för tankarna till Karibien. Hit kommer du med bil eller båt.

Här strövar vilda Iguanor fritt. Det går 10 iguanor på varje invånare på Gasparilla. Stränderna på Boca Grande har kristallklart vatten och vita stränder.

Key West

Från Fort Myers Beach går den snabbgående båten Key West Express som tar dig till Key West på 3 timmar. Nu finns möjligheten att under en dag eller med övernattning i Key West att besöka den historiska lilla ön som också är USA’s sydligaste spets. Ernest Hemingway’s museum är väl värt ett besök och varför inte titta in på “Sloppy Joe’s”, Hemingway’s favoritbar där han tillbringade många timmar.

Pine Island – Floridas bäst bevarade hemlighet

Pine Island är en ö i Mexikanska Golfen som ligger på Floridas västkust och  kallas även för “Floridas bäst bevarade hemlighet”. Ön är 35 km lång och 3,2 km bred. Med bara 20 min bilfärd från Cape Coral och en timmas resa från Southwest Florida International Airport (RSW).

Pine Island är en undangömd pittoresk ö med mycket charm omgärdad av lågväxande mangroveträd. På Pine Island finns inga höghus

Pine Island består av tre delar,  Matlacha (Mat-la-shay), centrala Pine Island, Bokeelia (Bo- keel -ya), Pineland and St. James City.

Matlacha liknar en “gammal Florida fiskeby” som också har en växande kollektion av konstgallerier, souvenir- och hantverksaffärer, restauranger och små klädaffärer. Med 30,000 besökare /år är det även ett rikt folkliv.

När hungern sätter in kan man sätta sig i någon av de restauranger som finns vid vattnet för en lunch eller middag i solnedgången. Pine Island är också ”Fiskarnas paradis” ta en fiske charter på ett par timmar upp till en heldag.

Bron over Matlacha passet är känt som ”Den fiskigaste bron i hela världen” eftersom fiskare står där dag som natt med sina fiskespön och vänta på napp.