DJURLIVET – VILDA DJUR I CAPE CORAL

Florida har ett unikt djurliv som du inte upplever någon annanstans. Här behöver du inte lämna trädgården för att få uppleva Florida inhemska djurarter. Hela Cape Coral är en levande djurpark utan inhägnad.

Djuren är mycket skygga och kommer oftast fram sen kväll och nattetid, då de lufsar genom trädgårdarna på jakt efter nerfallen frukt och annat smått och gott. Men det passar oss Skandinaver perfekt eftersom vi älskar att sitta och äta ute i de ljumma kvällarna som vi har året runt.

Delfiner

Det är inte bara på land som det finns annorlunda djur. Du har även möjlighet att få se delfinerna som leker i kanalen utanför ditt hus. Delfiner är en vanlig syn i Cape Coral och vid stränderna på Sanibel Island.

Sjökossan

Sjökossan – Manatee sist men inte minst, lever nära kusten och livnär sig på sjögräs som de äter från botten. Sjökossan är som sälar de måste gå upp till ytan för att andas. Under vinterhalvåret drar de sig inåt i kanalerna för att hitta varmare vatten.

Tyvärr händer det att sjökossor blir överkörda av motorbåtar då de rör sig väldigt långsamt upp och ner i vattnet när de skall hämta luft. De simma även gärna nära vattenytan och är då svåra att upptäcka trots sin storlek de väger upp till 500 kg och kan bli upp till 2 – 3meter.

På floden Caloosahatchee finns det hastighetsbegränsningar för båtar. Allt för att försöka hindra att fler sjökossor ska bli svårt skadade av propellrarna. Det är av största vikt att följa hastighetsbegränsningar tillika i kanalerna på väg ut till floden. På bryggor längs kanalerna kan man se skyltar ”Manatee Zone” vilket betyder ”Se upp för sjökossor”.

DESSA DJUR FINNS I DIN TRÄDGÅRD NATTETID

MyFlorida.se tvättbjörn Cape Coral

Tvättbjörnar

Tvättbjörnar är mycket vanliga djur, ofarliga och mycket skygga – med sitt ”Björnligan” utseende tillhör de nog de sötaste djuren på gatan.

djurliv cape coral amadillo

Amadillo

Amadillo med sitt dinosaurieliknande uteseende är inte en alltför ovanlig syn när mörkret lägger sig.

djurlivet cape coral ödlor

Ödlor

Ödlor – trädgårdsödlor är våra vanligaste djur. De största blir ca 10 cm med svans. Helt ofarliga. De bor i trädgården och håller rent från myror och annat småkryp som man inte vill ha in innanför dörren.

djurlivet i cape coral possum

Possum

Possum hittar man alltför ofta ihjälkörda på gatorna. De är nattdjur och blir helt paralyserade av billyktorna när de korsar en gata. Bromsa därför alltid in – för de springer inte undan. De är också kända för att äta det mesta, lämna därför inte kvar matrester ute.