senaste nytt Florida samt info. Covid-19 / Corona

H&M gör reklam för Cape Coral, Florida

6 aug, 2020

Kan det bli bättre,  klädjätten H&M gör Gratis reklam för Cape Coral, Florida

Denna T-shirt hängde idag i en H&M affär i Göterborgs trakten.

Stort Tack till H&M som hjälper till att sätta Cape Coral på kartan, många undrar nog vart denna staden finns och googlar namnet. Nu väntar vi bara på att det ska lugna ner sig i världenmed Covid-19, då många svenskar ligger i startgroparna för att flyga till Florida med sina milsvida sandstränder och sommar året runt.

Cape Coral Waterfront Wonderland

5 aug, 2020

Så marknadsförde byggmästarbröderna Rosen, den nya kanalstaden Cape Coral då staden började byggas 1959.  Cape Coral är fortfarande ett Waterfront Wonderland och drar 100,000-tals turister varje år. Missa inte videon nedan

Många kommer inte bara för att bada och spela golf utan för att besöka 50-tals Amerikanarnas hemland. Söker du efter bilträffar? – Här är länken:

MyFlorida.se / Tips & Råd / Bilträffar
https://myflorida.se/biltraffar-i-cape-coral-florida/

SpaceX – Historisk Splash-Down i mexikanska golfen

2 aug, 2020

Söndagen bjöd på historiska Crew Dragon Endevour-splashdown i Mexikanska Golfen – den privata SpaceX splash down var anmärkningsvärd av många goda orsaker och en mindre bra. Kort efter splash-down – det första i USA sedan Apollo Soyuz-projektet 1975 – uppstod emellertid ett problem. Privata båtar körde upp till kapseln, vilket gjorde att de utsatte både sig själva och besättningen i fara innan hämtningsteamet kom fram till kapseln.

Mer rymdnytt på Spacex egen hemsida:  https://www.spacex.com/

Kategori 1 orkanen Isaias närmar sig Floridas östkust

1 aug, 2020

Orkanen Isaias kommer med största sannorlikhet att passera Floridas östklust under söndagen. Förhoppningsvis kommer Isaias att gå längs östkusten ute till havs vilket gör att vi på Floridas västkust inte kommer  att märka av Isaias förutom lite mer regn än vanligt.

Cape Canaveral Air Force Station – uppskjutning av Mars raketen Complex 41

30 juli, 2020

Idag den 30 juli, 2020 kl 07.58 kunde vi se live från vår balkong i Cape Coral uppskjutningen av Complex 41 från Cape Canaveral Air Force Station. Det var en helt molnfri blå himmel och vi kunde se raketens kondensstrimma en bra stund trots raketens hastighet 6000 km/tim.

Denna gången är det Perseverance – en Mars Rover och Ingenuity en drönare som är passagerare.  Det är en  sexmånaders resa till den röda planeten, med ett landningsdatum 18 februari 2021. Perseverance och Ingenuity kommer att landa på Jezero krater, en gammal sjöbädd och flodsystem som var aktiv tre till fyra miljarder år sedan och förhoppningsvis skickas det tillbaka intressanta och goda nyheter.

Tropiska Stormen Isaias närmar sig Florida

30 juli, 2020

Cyclon 9 har blivit uppgraderad till en tropisk storm under namnet Isaias. Den har passerat Puerto Rico och är nu på väg mot Florida. Spagettimodellern visar att mest sannolikt kommer Isaias att gå på Floridas östkust och följa kusten upp mot North Carolina. Man tror även att Isaias kommer att bli en orkan när den kommer in på varmare vatten, men kommer att stanna som en etta på orkan skalan.

Isaias väntas nå Floridas kust till helgen.

Cyclon 9 – Potentiell Storm Närmar sig Florida

29 juli, 2020

En ny potentiell storm tropiska lågtrycket Cyclon 9 har bildats öster om Puerto Rico. Lågtrycket är inte så väl organiserat  utan mer avlångt än cirkulärt. Cyclon 9 beräknas redan nu ha vindar mellan 70 – 75 km/tim.  Det är oklart vilken sida av Florida som Cyclon 9 beräknas ta då den anländer på söndag den 2 aug, 2020 med vindstyrkor på ca 100 km/tim. Uppdateringa sker varje dag tills vidare på denna sidan ang. detta lågtryck.

Sjukhusen snart fulla i Florida

22 juli, 2020

Så gott som alla sjukhus i Florida har nu fyllt sina akutavdelningar/ ICU – sängar med Covid-19 patienter, Guvernören i Florida DeSantis meddelade så sent som igår att allt går åt rätt håll??? Fortfarande inte masktvång i hela Florida utan county för county.

Publix, Home Depot, Lowes, Starbucks, Walmart, Winn Dixie, Target, Super Target kräver nu ansiktsmask för att kunder ska få komma in i affärerna i hela Florida, tillsamman med en mängd små affärer i Cape Coral.

Sjukhusen har fyllt sin kapacitet till 137% – man gör om vanliga sjukhus sängar till ICU sängar. 53 sjukhus i Florida är nu fullbelagda med Covid-19 patienter. Sjukhuset i Jacksonville har 100 sköterskor/läkare sjuka i Covid-19 och bemanningen av sjukhusen börjar nu bli ett problem. 6 feet apart ot 6 feet under!!

Tropiska Stormen Gonzalo i Atlanten

22 juli, 2020

I Atlanten har en ny tropisk storm formats  – Tropiska stormen Gonzalo. De säger att den är fortfarande väldigt svag 45 mph men meterologerna får vänta ytterligare 4 – 5 dagar för att se om den blir starkare eller om den blåser sönder. Vi hoppas på det senare.

Tropiska Stormen Gonzalo på bokstaven ”G” är den tidigaste stormen någonsinsom formats i Atlanten under en orkansäsong.

Trenden går åt fel håll

15 juli, 2020

Ingen har väl missat de tråkiga nyheterna om Florida och antalet sjuka i Covid-19. Tyvärr hålls inga avstånd och ”business as usual”.

President Trump har även stoppad CDC (Center for Disease and Preventing) att ha hand om sammanställandet av information från landets alla sjukhus gällande de som testats positivt samt avlidna av Covid-19. Sjukhusen ska nu enbart delge Vita Huset denna information. Intressant att få se den nya statistiken i Florida. 59 sjukhus i Florida har nu nått full kapacitet vad det gäller akutvård av Covid-19 patienter.

Kul nyttig ide till helgen!

3 juli, 2020

Om man har tid och råkar ha en vattenmelon och lite annan frukt i kylskåpet kan en fruktsallad alltid vara gott och faktiskt kul att göra. Lite pyssel för hela familjen.

Varför inte ta lite inspiration från USA, många amerikaner ställer detta på buffebordet till sitt 4:e juli firande, Fruktsallad a La Tyrannosaurus Rex eller en frukt BBQ. Eller varför inte en skiva vattenmelon och gör om den till en pizza : )

Att äta nyttigt kan vara kul : ) Här nedan  är länken till hur man tillreder en nyckelpiga.

Nyckelpiga:
https://www.rachaelrayshow.com/video/watermelon-carving-video-tutorial-how-to-make-a-watermelon-ladybug

Het Fastighetsmarknad Cape Coral / Fort Myers

2 juli, 2020

Man skulle kanske kunna tro att intresset att köpa ett andra hem i solen har avtagit på grund av pandemin, men det verkar vara det motsatta.  Jag kan tydligt märka en uppgång i frågor om hus till salu.

Suget efter hus har ökat mest, men också intresset för lägenheter och tomter. Bara den senaste 45 dagarna har jag sålt en tomt, poolvilla samt en lägenhet och 2 st poolvillor vid kanal under kontrakt. Det är väldigt ovanligt eftersom detta är vår lågsäsong vad det gäller fastighetsmarknaden. Den sista poolvilla var under kontrakt efter bara 4 tim.

Just nu är läget att efterfrågan är större än tillgången och det märks på priserna som stigit med nästan 4 procent senaste halvåret.  Med en förväntad fortsatt uppgång är det med andra ord säljläge. Många som tänkt sälja sina fastigheter väljer att vänta pga av Covid-19, men samtidigt många köpare från norra USA som funderat på att köpa en fastighet i Florida vid en senare tidpunkt gör nu slag i saken, Med historisk låga bankräntor gör att många köpare som tänkt vänta pga. av att de är beroende av banklån nu slår till och får en förmånlig månadskostnad.

Störst är intresset för poolhus vid kanal.

4th Of JULY celebration 2020

2 juli, 2020

USA´s nationaldag 4 juli firas nu på lördag. Miami-Dade, Broward (Fort Lauderdale), Palm Beach och Key West  har stängt ner alla sina stränder från och med fredag 3 juli – söndagen den 5 juli, 2020. För att försöka hålla smittspridningen av Covid-19 nere. Floridas västkust håller dock alla sina stränder öppna? Sanibel och Fort Myers Beach räknar med invasion från östkusten samtidigt som vi kommer att se resultatet av nya fall av Covid-19 om ca 3 veckor.

Bild: Fort Myers Beach Memorial Day – 25 maj, 2020

Monkey Bar, Cape Coral hade i veckan en trubadur som satt och sjöng i 4 tim – när han kom hem kände han sig inte 100%, han hade fått Covid-19. Hur många bargäster som han smittade ner under dessa 4 tim vet ingen idag.

Click here to add your own text

Ansiktmask eller ej?

1 juli, 2020

Imorogn torsdagden 2 juli, 2020 tar Cape Coral Council beslut om det skall bli lag på ansiktmask eller inte på officiella platser där social distans inte kan användas.  Tampa, St Petersburg och Sanibel Island med flera andra städer har redan infört detta och haft det i över en vecka. Att vägra bära ansiktsmask är böter på $50

Nu har man äntligen gjort riktiga test för att se om ansiktsmask skyddar mot smittspridning.

Har man ansiktsmask och är sjuk samt hostar till  – sprids viruset:

Sydd tygmask / 2 lager tyg – sprids viruset ca 6 cm från ansiktet.

Mask / kon mask – sprids viruset ca 20 fråm ansiktet.

Ihopvikt näsduk – sprids viruset ca 40 cm från ansiktet.

Bandana / scafs  – sprids viruset ca 1 m fråm ansiktet.

Ansiksmask skyddar andra och även dig om alla använder ansiktsmask.

Använder man inte ansikstsmask är chansen 17% att man kommer att insjukna i Covid-19, bär man mask sjunker chansen  att bli smittad av Covid-19 till 3,1%

Har alla ansiktmask på offentliga platser kan man följdaktligen rädda många människoliv.

Årets Stormar Förväntas Komma Från Mexiko

1 juli, 2020

Nu har orkansäsongen 2020 börjat och vi har redan haft 3 stormar som fått varit så starka att de fått namn: Arthur, Bertha och Christobal.

Meteorologerna förutspår att de flesta stormar / orkaner ska komma från Sydamerika i år. Anledningen är att vattnet i Mexikanska golfen är varmare än normalt. Just nu är det 30,5 grader, vilket är rekord. Och eftersom orkanerna hämtar kraft från det varma vattnet väntar man att de flesta stormarna/orkanerna ska komma från Mexikanska golfen.

https://www.ncei.noaa.gov/access/data/coastal-water-temperature-guide//egof_tmap.

sand från Sahara landar i Florida?

27 juni, 2020

Mycket märkligt händer i världen och som ett tillägg har vi nu sand från Sahara´s öken  som ramlar ner över Florida. Från en sandstorm i Sahara, Afrika har sanden transporterat sig mer än 8000 km över Atlanten i de övre luftströmmarna ca 2000 m – 5000 m upp i atmosfären.  Sanden gör nu att vi får torra dagar i Florida och eftermiddagsregnen har upphört. Sanden ger också ett dis med spektakulära solnedgångar när solens strålar skiner genom sanden. I USA finns det mesta nu även sand från Sahara´s öken.

Covid-19 / Corona – Cape Coral, Florida

26 juni, 2020

Dagsläget i Florida är oroande då vi de senaste dagarna har haft mellan 3,500 – 5,500 nya fall av Covid-19 per dag. Många unga har tröttnat på att sitta hemma och är nu ute och festar på barer givetvis utan ansiktsmask. Senast i veckan insjuknade ett sällskap på 16 personer efter en partykväll ute på krogen, ingen bar ansiksmask.

Miami har infört lag på ansiktsmask om du ska gå in i en affär. Vakter ser till att ingen utan ansiktsmask får tillträde till affären. En ansiktsmask behöver inte vara tråkig – många låter fantasin flöda.  Detta har även gett nya arbetstillfällen då ansiktsmasker just nu är en bristvara, finns att beställa men leveranstiden är ganska lång.

Äger Du EN TOMT I CAPE CORAL – SÄLJLÄGE!

26 juni,2020

En hel del svenskar köpte tomt i nordvästra hörnet av Cape Coral på 1980-talet. Länge låg tomvärdena stilla eftersom utbudet av tomter var så stort. Men nu börjar det röra på sig.

Kommunen satsar på vägar och kommunlat vatten / avlopp och köpcentra ska byggas ut .  Det har satt fart på tomtpriserna som i snart 40 år varit extremt låga liksom efterfrågan. Senaste halvåret har en del svenskar passat på att sälja sina tomter med bra vinst.